Marcus Samuelsson

Marcus Samuelsson er en internasjonalt anerkjent kokk og opinionsleder innen kostholdsspørsmål. Han har overrasket verden med sin fantastiske evne til å blande kulinariske innflytelser fra ulike kulturer.

Marcus ble adoptert fra Etiopia ved treårsalderen og vokste opp i Gøteborg. Allerede som 24-åring vakte Marcus Samuelsson oppmerksomhet. Som administrerende direktør for den skandinaviske restauranten Aquavit på Manhattan i New York oppnådde han gjentatte ganger firestjerners rangeringer i Forbes og to imponerende trestjerners bedømmelser fra New York Times. Samuelsson er den yngste kokken som har oppnådd denne utmerkelsen.

 
 
 


Marcus fortsetter å finne nye jaktmarker ved å forene ulike geografiske områder og deres respektive mattradisjoner, samtidig som hans egne unike stemme lar seg høre i den allerede rikere samtalen rundt mat og kultur. En samling av fremgangsrike kokebøker har ført til en rekke utmerkelser fra New York Times, Washington Post og Chicago Tribune.

Marcus Samuelsson har opptrådt i flere mediesammenhenger.  I den andre sesongen av TV-konkurransen Top Chef Masters på Bravo slo han ut 21 kokker og vant 115 000 dollar til Unicefs Tap Prosjekt.

Samuelsson har også hatt æren av å være Obamas kokk i forbindelse med en statsmiddag med 400 gjester. Sammen med Michelle Obama, som er meget engasjert i helseriktig mat, har Marcus også utviklet og servert en sunnere skolelunsj til amerikanske barn. Han har også nylig laget mat sammen med Michelle i Good Morning America.
I dag er Marcus basert i New York hvor han driver sin stjernespekkede restaurant Red Rooster i Harlem på Manhattan. Han blir ofte sett internasjonalt, først og fremst på twitter, men også på slektsbesøk i Etiopia. I Sverige besøker han restaurantene sine Norda Bar & Grill på Clarion Hotel PostAmerican Table på Clarion Hotel Sign og Eatery Social Taqueria på Clarion Hotel Malmö Live, men selvfølgelig også restaurantene i Kitchen & Table.  

 
 

Del!